پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز بر رعایت توصیه های بهداشتی در این ایام تاکید نمود.

کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز بر رعایت توصیه های بهداشتی در این ایام تاکید نمود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ لیلا احمدی گفت: ایام نوروز و مسافرت های نوروزی در بین ایرانیان، جایگاه خاصی دارد و برای اینکه این دوره زیبا را با خاطرات خوش و به سلامتی بگذرانید، خوب است توصیه های بهداشتی زیر را به خاطر بسپارید.


‌وی عنوان کرد: شیرینی مصرفی خود را از مراکز فروش مجاز و دارای پروانه کسب خریداری کرده و در خرید شیرینی به بسته بندی آن توجه نمایید.


وی افزود: حتی الامکان از شیرینی فروشی های دارای شناسه نظارت بهداشتی یا پروانه ساخت استفاده نموده و همچنین شیرینی های تر را حتما" در یخچال نگهداری کرده و درب جعبه شیرینی را نیز برای جلوگیری از آلودگی باز نگذارید.


احمدی با بیان اینکه برای خرید آجیل نیز باید مراکز معتبر را انتخاب نمود و به هیچ عنوان از دستفروشان خرید نکنید، ابراز داشت: مکان عرضه آجیل، بایستی خشک و خنک و بهداشتی باشد و برای خرید، شرایط بهداشتی محل و تازه بودن آن را در نظر بگیرید.


وی ادامه داد: آجیل های کهنه، نمناک یا مرطوب، سوراخ شده، رنگ شد، کپک زده یا آفت زده برای خرید مناسب نیستند و اکثرا" دارای سم افلاتوکسین هستند که سرطانزاست و از مصادیق آجیل های نامرغوب و غیر بهداشتی به حساب می آیند.


کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران اذعان کرد: جهت سفر در این ایام از مواد غذایی خشک و بسته بندی شده و مطمئن که فسادپذیری کمتری دارند به همراه داشته باشید و در صورت نیاز به خرید مواد غذایی، حتما" مشخصات آن را کنترل نمایید که دارای شناسه نظارت بهداشتی یا پروانه ساخت از وزارت بهداشت با تاریخ مصرف معتبر باشد.


وی گفت: در صورت استفاده از کنسروها از سالم بودن قوطی کنسرو اطمینان حاصل نمایید و از مصرف کنسروهای باد کرده، دارای زنگ زدگی و نشتی و یا محتویات آنها در صورت تغییر رنگ، بو ومزه اکیدا" خودداری نمایید.


احمدی اظهار داشت: حتما" قبل از مصرف کنسرو آنها را در ظرف آب قرار داده و 20 دقیقه بجوشانید و از حرارت مستقیم قوطی بپرهیزید.


وی با اشاره به اینکه در ایام نوروز دید و بازدیدها بیشتر می شود، اضافه کرد: افراط در مصرف شیرینی و مواد چرب و یا تنقلات با نمک زیاد موجب بروز عوارض ناراحت کننده و گاه خطرناکی مانند افزایش فشار، چربی و قند خون شده و در نهایت عوارض قلبی، عروقی و چاقی را به دنبال خواهد داشت، پس در مصرف این مواد زیاده روی نکنید و به طور کلی با کم کردن مصرف نمک، شکر و چربی در مواد غذایی به سلامت بیشتر خود کمک نمایید. 


کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجائی گچساران در این ایام استفاده از مواد غذایی فیبردار مانند میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی حاوی فیبر را جهت جلوگیری از یبوست موثر دانست و توصیه نمود از لبنیات کم چرب بیشتر استفاده شود.


احمدی تصریح کرد: به همراه بردن غذاهایی که در معرض فساد و مسمومیت قرار دارند، برای سفر و بین راه مناسب نبوده و غذاهای طبخ شده در طول مسیر، با گذشت زمان می توانند آلوده و مسمومیت زا باشند.


وی با عنوان اینکه مصرف دوغ، ماست و آب لیموی تازه در کنار غذا می تواند احتمال مسمومیت ها و آزردگی های سیستم گوارش را در طول سفر به حداقل برساند، عنوان کرد: در مسافرت و در زمان استفاده از غذاهای رستوران های بین راهی از مکان های تمیز و بهداشتی استفاده نمایید.


وی اذعان نمود: از توقف در مکان هایی که قلیان عرضه می کنند جهت حفظ سلامت جسم و روح خود و خانواده اجتناب نمایید و ضمنا" از مصرف غذاهایی که مشکوک به آلودگی هستند، خودداری نمایید.


کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران، توصیه نمود: مسافران در سفر از مصرف آب های غیر مطمئن بین راهی خودداری و از آب های بسته بندی شده که انتخاب خوبی هستند به شرط نگهداری در شرایط مناسب استفاده کنید.


وی افزود: هنگام خرید آب معدنی و بسته بندی شده، حتما" به پلمپ درب، تاریخ تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه نمایید.


احمدی ادامه داد: در سفرهای نوروزی و در مسیر راه از شستن میوه و سبزیجات در رودخانه ها خودداری کنید و آن را قبل از مصرف، حتما" به طور صحیح با آب سالم شستشو و ضدعفونی نمایید.


وی شستشوی دست ها به طور مرتب در زمان سفر و به خصوص قبل از غذا خوردن و پس از اجابت مزاج با آب و صابون  را بسیار ضروری دانست و اضافه کرد: رعایت نکات بهداشت فردی، بهترین راه برای جلوگیری از بیمارشدن است.


وی بیان کرد: افراد در صورت ابتلا به اسهال، مسمومیت یا هرگونه بیماری از مصرف خودسرانه داروها پرهیز کرده و در اینگونه موارد، حتما" به پزشک مراجعه نمایند.


کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی یاسوج گفت: یکی دیگر از مشکلات در این ایام کمبود تحرک و فعالیت جسمی مانند پیاده روی و ورزش است که انجام مستمر آن موجب شادابی و سلامتی افراد خواهد شد.


وی افزود: ورزش موجب کاهش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود و در تنظیم فشار خون نیز موثر است پس ورزش را جزء برنامه روزانه خود قرار داده و آن را از یاد نبرید.


احمدی ابراز داشت: قبل از سفر حتماً از سالم بودن وسیله نقلیه خود مطمئن شوید و تجهیزات ایمنی را از قبیل کپسول آتش نشانی، جعبه کمک های اولیه و زنجیر چرخ و حتی دفترچه بیمه خود را به همراه داشته باشید.


احمدی اضافه کرد: در طول مسیر به ازای هر 2 ساعت رانندگی 10 دقیقه استراحت نمایید و قوانین رانندگی را به بهترین شکل اجرا نمایید.


وی ادامه داد: در زمان استفاده از پارک ها و مراکز تفریحی، زباله ها را در این مکان ها رها نکنید تا دیگران هم بتوانند از حضور در این اماکن لذت ببرند و از استعمال مواد دخانی به خصوص قلیان جهت حفظ سلامت خود و خانواده و احترام به حقوق دیگران اکیدا" خودداری نمایید.


احمدی اذعان کرد: به هنگام خانه تکانی و کار با مواد شوینده، استفاده از ماسک فیلتردار و دستکش را فراموش نکرده و برای جلوگیری از مسمومیت با گاز اسیدکلریدریک به هیچ عنوان وایتکس و جوهرنمک را به طور همزمان در فضای بسته استفاده نکنید.


وی در پایان با بیان اینکه عدم توجه به این نکات می تواند آسیب جدی به ریه وارد نماید، خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از خرابی دندانها نیز، استفاده از نخ دندان و مسواک زدن پس از مصرف مواد غذایی به خصوص شیرینی بسیار موثر است.142-5